Kedves Norbii!
Szeretnélek megnyugtatni, hogy az életkorod tökéletes, mind tanfolyam, mind munkavállalás szempontjából! Tanfolyamainkon ez úgymond az átlag életkor. A munkákkal kapcsolatban pedig, a cég, illetve a törvények határozza meg a felvételi életkort. Te bárhova jelentkezhetnél, hajóra, vagy szárazföldre. Vannak olyan társaságok, amelyek megszabnak egy felső korhatárt is, de ennek egyáltalán nem az az oka, hogy nem dolgoznak ott annál idősebbek, csak nyilván hosszú távon terveznek vele, ezért mondják a max. korhatárt. Te még csak 21 vagy, tehát még minimum 20 éved van, amit vendéglátásban tölthetsz, ha csak a 40 éves kort nézem. De hidd el, vannak 45-50, sőt 50 év feletti, tapasztalt, szuper felszolgálók, nekik ez az életük. És ha neked is tetszik majd a munka, amit csinálsz, akkor Te is addig fogod csinálni, amíg meg nem unod!

Szerintem nem kell megijedned, hogy rosszul járnál, ha ezt a szakmát választanád, felszolgálóra mindig szükség lesz, a világ bármely részén, éttermek mindig lesznek!
Ha esetleg bővebben szeretnél beszélgetni, illetve tanácsot kapni, vagy csak érdeklődni, akkor keress meg bennünket!
www.hajopincer.hu Üdvözlettel:
Csötönyi Zita
Norbii írta:Szép napot.
Érdeklődnék a képzéssel kapcsolatban én is egy kicsit. 21 éves férfiú vagyok. Elkezdtem tanulni mint programozó, de inkább nem fejezem be mert rühellem, a vendéglátás mindig is jobban érdekelt csak szülők miatt nem tehettem meg..de már nem érdekel. Váltok. A hajópincéren gondolkodtam. Viszont ahogy nézegettem a képeket mindenki idősebb volt aki elvégezte a szakot. Nem hátrány a kor? A nyelvvel amúgy szerintem nem lesz gond. Perpillanat erős középszint. Igeidőket tudom, a szókincsem viszont béna. Szakmai angolt pedig tanultam. De addigra jóval jobb tudásom lesz. Emellett románul társalgási szinten tudok.
Ill a másik kérdésem hogy olvastam hogy a hajópincér xy életév betöltése után már veszélyes, mivel fiatalabbat keresnek, így vissza kell fordulnod az előző szakmádhoz. Mennyire hihető? Mert én egy picit megijedtem, hiszen nem igazán láttam 45-50 feletti pincéreket.